Familiegudstjenester i Søvind kirkehus

I dagens Danmark skal man virkelig vide, hvordan man laver en overskrift, for ellers bliver den ikke læst. Ligeså er ordet gudstjeneste et ord, man hurtigt går udenom. Derfor kunne vi godt ændre navnet familiegudstjeneste til et super smart og newspeak-agtigt ord, så det hed ‘Gud og Spaghetti’ eller ‘Kirkebørnesjov’ eller ‘Orker-Ikke-At-Finde-På-Noget-At-Underholde-Mine-Børn-Med-En-Lørdag-Eftermiddag-Men-Vil-Gerne-Være-Sammen-Med-Dem’-klub. Men i sidste ende er navnet faktisk ligemeget, for vi kan alligevel ikke finde på noget, der indeholder alt det, vi laver til en familiegudstjeneste.

For det første ligger gudstjenesterne næsten altid op til en kirkelig højtid, eller i hvert fald en særtid. Det har præsten med i den halve time, vi er i kirken. Dér hører vi om højtiden, hvad den har betydet tidligere, og hvad den betyder for os i dag. Og hvem vil ikke gerne kunne svare sit barn, når de spørger: “Hvad er Kyndel-misse?” Eller “Hvorfor klæder man sig ud til Fastelavn?” Efter den korte og meget børnevenlige gudstjeneste skal vi ha noget i hænderne og noget i maven. For højtider er alle dage blevet fejret med særlig pynt og særlig mad. Pynten er nemlig med til at sætte stemningen, så det er den, vi bruger mest tid på. To timers kreativ hygge, hvor vi får hjælp af nogle yderst kreative mennesker til at hjælpe os med at lave den rigtige stemning. I kan se på billederne fra sidste sæson, hvor kreative børn kan være. Til sidst spiser vi sammen. En ret, som er valgt til højtiden, som vi så spiser sammen. For der er nu engang ikke noget så hyggeligt og nærværende som at spise sammen.

Det hele tager 3½ time, og skulle du tænke, at det er da lang tid. Så tænk i stedet på, at du får 3½ times kvalitetssamvær med dine børn i en tid, hvor alle stresser og jager med at nå det hele. Du skal ikke planlægge noget, ikke købe noget ind eller finde på noget at underholde dine børn med. Ikke engang middagsmad skal du sørge for, for vi skal nok sørge for, at alle bliver mætte. Så kom endelig og vær med.

Send lige en melding til præsten om, hvor mange I kommer et par dage i forvejen, så skal vi nok sørge for, at der er mad til jer.25okt kl. 09:30

Gudstjeneste i Søvind Kirke

v. Troels Bering

25okt kl. 09:30
25okt kl. 09:30

Gudstjeneste i Vedslet Kirke

v. Anne Marie Vrang Poulsen

25okt kl. 09:30
25okt kl. 11:00

Gudstjeneste i Tolstrup Kirke (1 dåb)

v. Anne Marie Poulsen

25okt kl. 11:00
27okt kl. 09:30

De små synger - En go' 1/2 times tid for de 1½-3 årige

De små Synger - "En go' 1/2 times tid for de 1½-3 årige med rim og remser, nye og …

27okt kl. 09:30
27okt kl. 10:00

Babysalmesang (Søvind)

En hyggelig formiddag for de mindste i Søvind kirkehus.

Se her for mere information

27okt kl. 10:00